Life vest under your seat

by PAU VALLVÉ

supported by
Oriol Sorribas
Oriol Sorribas thumbnail
Oriol Sorribas Tremendu Pau
Cada deu anys temarraku
Daniel Majoral
Daniel Majoral thumbnail
Daniel Majoral "Les flors vermelles" és la millor cançó que he sentit en molts anys. Àlbum obra mestra i amb un començament cum laude amb "Cada deu anys", que podria ser Radiohead o Bowie però que acaba sent quelcom millor: Pau Vallvé.
/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €9.50 EUR

     

1.
CADA DEU ANYS Cada deu anys diu es renoven totes les cèl·lules del cos I per tant del que era jo el 2007 ja no en queda res. Qui vas conèixer ja no sóc jo. I qui tu eres veig que tampoc. Sóc del tot una altra carn, uns altres ulls i un altre cor. A vegades passa que la millor opció és començar de nou. Qui vas conèixer ja no sóc jo. I qui tu eres veig que tampoc.
2.
UN SOL RADIANT I redoblen els tambors i es van encenent els llums i ja es veu ben clar el camí i, de cop, ja no fa por. I ara et ve al cap un consell de veritat que ni vas sospitar quan tot era infernal. I que diu: “Pensa que per molt que ara no ho vegis clar darrera tots els núvols grisos hi fa sempre un sol radiant” I de nou aquells matins a l'hombro d’un gegant veient que tot pot ser. Per fi pel costat clar. I és que t'ha estat plovent durant tant de temps que ara que estàs tan bé vols cridar fort al vent: "Amunt i pensa que per molt que ara no ho vegis clar darrera tots els núvols grisos hi fa sempre un sol radiant” I ara brilles tu! I ara el sol ets tu!
3.
DIUEN DIUEN DIUEN Si vesteixes així no et casarem mai Aquesta carrera no té sortida enlloc Vols dir que aquest noi és el que ara et convé? Aquesta dansa que tu fas no s’entén Aquesta lluita teva no té sentit Això és d’adolescent, ja se’t passarà Ha arribat l’hora de pensar el què vols ser És evident que això no t'ho has pensat bé Que els bombin a tots! Ja poden ‘nar dient, tu a la teva. Ni ells ho saben tot, ni ells ho fan tot bé. Tu a lo teu. Casi 40 i encara sense fills I amb una feina que mai saps com ‘nirà Això és un hobby i no una professió Aquests partits que votes són lo pitjor Que els bombin a tots! Ja poden ‘nar dient, tu a la teva. Ni ells ho saben tot, ni ells ho fan tot bé. Tu a lo teu.
4.
PENALTI I GOL ÉS GOL Ja fa 5 anys que vaig tornar a començar. El llop i el mar se m'havien empassat. Aranyes i escarbats. Però va ser relaxar-se i va sortir el sol. Confetis, serpentines, adéu al pou. Ningú vol cares tristes, ningú vol plors. Penalti i gol és gol. Com passa el temps quan un és on ha de ser. I em fan tan content l’autogestió i sortir al carrer. Ulls tímids i ametllers. I va ser relaxar-se i va sortir el sol. Confetis, serpentines, adéu al pou. Ningú vol cares tristes, ningú vol plors. Penalti i gol és gol.
5.
SIGNAT, EL TEU PADRÍ Quan ningú més ho veu, però tu ho vols intentar. Quan tot i no entrar dins els teus plans tu te’n mors de ganes de veritat. Quan diuen que no val la pena, però tu hi creus i ho vols provar. Doncs endavant! Tan se val El que tu creguis és lo important. I per mars i muntanyes, si cal. Que quan la tomba arribi res no hagis de lamentar. Per la vida val la pena lluitar. Si costa d’imaginar i ningú et fa costat. Si quan ho intueixes sempre t’il·lusiones i no pots parar. Si sempre es fa d’una manera, però tu creus que es pot canviar. Doncs endavant! Tan se val El que tu creguis és lo important. I per mars i muntanyes, si cal. Que quan la tomba arribi res no hagis de lamentar. Per la vida val la pena lluitar.
6.
Quina sort 02:25
QUINA SORT Quina sort, però quina sort tenim de viure aquí. Que contentes, que contents, ens fa el rei que tenim. Quin amor els nostres governants, ens estimen de veritat. Igual que el poder judicial, tot bondat angelical. I el planeta sencer és tot amor i tothom viu somrient. Buah! quina felicitat poder viure aquest moment. Miris cap on miris tot és bo. Quina sort! És brutal! I per molt que alguns diguin, és veritat que no ens podem queixar. Ja no ens podem queixar. Ja no ens podem ni queixar. (o a la presó ens voldran tancar)
7.
Oclocràcia 04:53
OCLOCRÀCIA Reality shows, obsolescència, escala de Richter, i immobiliàries, i sang, guerra mundial, prima de risc, espai Schengen, gentrificació, i oclocràcia. Si ja ha quedat demostrat que parlar amablement a les plantes les fa créixer grans, imagina’t el que pot passar si tractem amb respecte a qualsevol dels éssers humans. I el 3 per cent i la manada, l’euribor, la champions, i el tribunal suprem i tu i els tertulians i el Corte Inglés i el glutamato, les bales de goma, la banca, el peak oil i la puta operació bikini. Si ja ha quedat demostrat que parlar amablement a les plantes les fa créixer grans, imagina’t el que pot passar si tractem amb respecte a qualsevol dels éssers humans. Un brindis per les persones que viuen constructivament i sempre en positiu. Vinga un brindis per les persones que viuen constructivament i sempre en positiu.
8.
LIFE VEST UNDER YOUR SEAT No et donaran cap trofeu perquè hagis aguantat tant de temps sense ajuda de ningú amb tot aquest patiment que sents. I es que quan un s’encalla dins el fang l’espiral l’empassa, és normal. I si des de fora pot ser ajudat, quin problema hi ha? Fora tot’ aquestes pors. Fora tots aquests complexes. Ja n’hi ha prou de ser orgullós. Comencem a obrir finestres. Total, la vida són un dia o dos i no val la pena viure’ls al pou. Deixa les vergonyes a un costat i deixa’t portar. Life vest under your seat i brindem per tot el que hem florit. Life vest under your seat. Saps que em tens aquí.
9.
LES FLORS VERMELLES Ja queden lluny tots aquells dies grisos i les buidors s'han tornat purpurina amb tu! Tu ets qui fa que floreixin les flors vermelles. Dies de postes de sol hivernals i nits sota mantes enceses. Com si no existís el temps ni l'espai ni la resta de gent del planeta. Com si de cop no importés res més. Ja no hi són les nits ofegades ni les lentes i apàtiques tardes. I ets tu! Tu ets qui fa que floreixin les flors vermelles. Dies de postes de sol hivernals i nits sota mantes enceses. Com si no existís el temps ni l'espai ni la resta de gent del planeta. i ascendint en espiral els dos sobrevolem les muntanyes més altes dels 5 continents i agafem aire i sortim a l'espai deixant rastre de llum al passar i de cop em mires i em dius "ets un cursi", i jo et dic "ja em tocava, que ja feia massa temps"
10.
CADA INFERN UN DAU Cada any un pam i prou i a cada pam vuit traus i cada trau l'infern i per cada infern un dau. I cada dau un plor i cada plor un demà. Cada demà un potser i cada potser un tornar. Potser ha arribat l’hora de deixar-ho estar que això no va, que això ja esta i no val la pena fer-se mal ni estar encallats Cada tornar un callar i cada callar un voltor esperant. Cada voltor un trosset i cada trosset menys fam. I com menys fam mes clar i com mes clar mes pressa hi ha. Com mes pressa mes mal i com mes mal molt mes sentir-se fatal. Potser ha arribat l’hora de deixar-ho estar que això no va, que això ja esta i no val la pena fer-se mal ni estar encallats, no creus? Amor ens ha arribat l’hora, està molt clar. Que això no va, que això ja esta i no val la pena fer-nos mal. Hem de parar. Amor, se’ns ha apagat. Se’ns ha escapat. Saps que ho hem intentat, però ara ja és massa tard i ja no es pot arreglar. Això ja està. Ja està. Això ja està.
11.
RIENT PER NO PLORAR Això és un vaixell que va a la deriva i actuem com si no passés res, xutant endavant el salvavides. Estratègies per pensar que tot va bé. Manuals per mirar cap un altre lloc i ja veurem. Però hem creuat el punt de no-retorn i ja no queda oxigen per tornar a port. La tripulació encara no ho sap, però això ja és el principi del final. Ara ja estem serrant la branca on estem asseguts. Rient per no plorar. Hem après a caminar en camps plens de mines. A través de la metralla. Dins la boira química. Com si no anés amb nosaltres i sense cap preocupació.
12.
NO SÉ NI PER ON COMENÇAR I de nou un full en blanc. Amb ganes que arribi demà. Però imagino tants finals que no sé ni per on començar.

about

Videoclips, concerts, sèrie documental, etc a www.pauvallve.com

· Comprar en CD >> goo.gl/zxBq9e
· Comprar en LP >> goo.gl/7JnLah

credits

released January 25, 2019

CRÈDITS
Aquest disc ha estat gravat a Barcelona, al meu estudi, entre setembre i octubre de 2018

Lletres i música: Pau Vallvé
Produït, arranjat, gravat i mesclat per Pau Vallvé

Masteritzat per Victor Garcia
Pau Vallvé: Veus, guitarres, bateries, baixos, pianos, teclats, percussions i copes

Família i amics fent coros de taverna a “Un sol radiant”, “Oclocràcia” i “Les flors vermelles”: Júlia Alzueta, Berta Vallvé, Març Llinàs, Marta Vallvé, Joan Vallvé, Clara Ramoneda, Pítol Vallvé, Mireia Navarro, Víctor Garcia, Darío Vuelta, Valen Nieto, Pol Valls, Ingrid Picanyol, Javier Beltran, Marta Puig, Jordi Lanuza, Edu Montes, Marc Currià, Joan Solé i Daniel Lumbreras.

Convidada especial (amb 9 mesos!) a “Signat, el teu padrí”: Greta Vallvé (la meva nevoda i fillola!)

Dissenys, fotografies i maquetació: Pau Vallvé

Aquest disc ha estat autoeditat, sense intermediaris ni finançament de cap empresa.

license

all rights reserved

tags

If you like PAU VALLVÉ, you may also like: